Egyéni fejlesztés​

Képzelj magad elé három szintmérőt, 10-es skálával!

Az egyik karaktered, a másik a szavaid, a harmadik pedig a fellépésed „erejét” mutatja, mindegyik mutató egy adott fokot ér el jelen pillanatban. A szintmérők kölcsönhatásban vannak egymással – ha az egyik nagyon alacsonyan van (például a fellépés), az képes lehúzni a másik két mutatót és hiába vagy szakmailag kiváló, az összhatásod veszít az erejéből amiatt, hogy ezt nem tudod megmutatni…

Viszont ez fordítva is igazha a három terület bármelyikét fejleszteni kezded, az kihatással lesz a másik kettőre és az emberekben rólad születő benyomás vonzóbb, ígéretesebb, meggyőzőbb képet mutat majd.

Hogyan dolgozhatsz a karaktereddel?

Első lépésként úgy, hogy kideríted jelen pillanatban „mit” látnak az emberek, amikor rád néznek. Evolúciósan rögzült, ösztönös reakciónk, hogy ha rápillantunk valakire, akkor másodpercek alatt megítéljük az illetőt. Az emberekben ez talán nem is tudatosul, mégis a rajtad látható arcszerkezeti, testfelépítéssel, öltözködéssel vagy hajviselettel kapcsolatos jelzéseket beazonosítják és jelentést társítanak hozzájuk. Például, hogy megbízhatónak, dominánsnak, kompetensnek, extra- vagy introvertáltnak látszol az arcod alapján; hogy öltözködésed utóbbi kettő közül melyiket erősíti meg, emellett ruházatod milyen társadalmi státuszra, merevségre vagy inkább laza, nyugodt természetre utal… és még sorolhatnám.

Rengeteg tényező befolyásolja, hogy milyen hatást váltasz ki másokból akkor, amikor megpillantanak és az is igaz, hogy sok esetben ez az értékelés magától a megfigyelőtől függ – viszont ez nem azt jelenti, hogy ne lehetnél befolyással erre a téged megfigyelőkben kirajzolódó képre!

A szavaid ereje

Az, hogy egy személyben vagy többes számban (magadat másoktól elkülönítve vagy velük összevonva); szakszavakkal, esetleg irodalmi kifejezésekkel tarkított mondatokkal beszélsz, nagyban befolyásolja, hogy milyen hatást gyakorolsz a körülötted lévőkre. Ha képes vagy mindenki (értsd: bárki) számára könnyen érthetően, izgalmasan, sőt lebilincselően megfogalmazni a gondolataidat; hogyha értesz és beszélsz a másokkal összekötő szóképek, érzéki ingerek és metaforák nyelvén – úgy te leszel az, akit élvezettel hallgatnak az emberek.

Ez óriási érték! Akit jól értünk, aki érzésünk szerint a mi nyelvünkön beszél, azt magunkhoz hasonlónak érezzük, ez pedig olyan tényező, ami egyértelműen vonzóvá teszi a személyiséget. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Értékesítőként több eladást, vezetőként téged lojálisan követő embereket, hétköznapi szituációkban pedig „csak” annyit, hogy könnyebben kapod és tartod meg az emberek figyelmét – mert egyszerűen már az is jó érzés, ha veled beszélhetnek.

A fellépés döntő

Nonverbális kommunikációnk a beszélt nyelvnél ősibb tudás, így mimikai jelzéseink, gesztusaink, sőt hangjátékunk is máshogyan hat a velünk interakcióban lévőkre, mint kimondott szavaink. Ha ismered saját testbeszédi eszköztárad és azt, hogy milyen helyzetben mit mutatsz másoknak belőle (akár önkéntelen arckifejezés vagy hangerő-váltás is szóba jöhet), akkor jobban megérted, hogy milyen nagymértékben lehetsz hatással egy beszélgetés, tárgyalás, előadás kimenetelére.

Az eseményeknek ugyanis úgy is katalizátoraivá válhatunk, ha meg sem szólalunk – elég, ha a testünk beszél helyettünk. Ez néha nagyon komoly önszabotázshoz vezet, mert nem tudjuk, hogy éppen céljainkkal ellentétesen kommunikálunk.

Ismerd meg testbeszédi „alapkészletedet”, egészítsd ki olyan jelzésekkel, amelyek hozzásegítenek a hiteles és meggyőző fellépéshez és végül építs új, az eddigieknél jóval hatékonyabb viselkedési stratégiát a kihívást jelentő helyzetekre.

Én örömmel segítek ennek a folyamatnak a végigvitelében, a hatásod mesterhármasának (karakter, szavak és fellépés) fejlesztésében.

A Hatásgyakorlat technikáival:

  • kevesebb szóval többet mondasz
  • kommunikációd ötdimenziós galériájában a veled szemben ülő azt látja, az érti és azt érzi, amit elé vetítesz
  • fellépésed újratervezhetővé válik – eszközeidet transzformerként kombinálhatod az adott ügyfélhez, szituációhoz igazítva
  • meglévő eszköztáradat az új technikával hatékonyabban működteted (mert tudod, mik az erősségeid és mit kell fejlesztened)
  • eddig csak az embereket láttad – holnaptól már a gondolataikba is bepillantást nyersz

Gyere el egy személyes (60 perc) konzultációra, elemezzük ki, majd csiszoljuk (közel) tökéletesre együtt azt a hatást, amit a karaktereddel, szavaiddal és fellépéseddel keltesz másokban.

Mire számíthatsz a személyes konzultáción?

Egy jóízű beszélgetés keretében feltérképezzük, hogy a jelenlegi összhatásod mennyire támogat kommunikációs céljaid elérésében és mely pontokat érdemes fejleszteni a hatékonyságod növelése érdekében.

 

KIKNEK AJÁNLOM?

A hatáskeltés gyakorlatát azoknak ajánlom, akik meg akarják mutatni az értékeiket. Azoknak, akik szeretnének magabiztosan és hitelesen kommunikálni – bármilyen „közönség” előtt. És azoknak is, akik számukra nehéz emberekkel találnák meg a közös hangot.

 

MIÉRT FONTOS?

Azért, mert elképesztően jó érzés befolyással lenni olyan helyzetekre, amik kapcsán eddig tehetetlennek éreztük magunkat.

 

MIT NYERHETÜNK VELE?

Mélyebb megértést, javuló kapcsolatokat, növekvő önbizalmat.

 

 

EZT MONDJÁK AZ ÜGYFELEK

"Sokat tanultam Ildikótól. Alkalomról alkalomra részletekbe menően felkészült “belőlem”. Ildikó nem csak tréner, hanem nagyszerű ember is. Ajánlom mindenkinek, aki a kommunikáció terén fejlődni akar és nem fél szembenézni saját gyengeségeivel!”


Bárándi Zoltán
Ildikó egy igazán magával ragadó, sokrétű ismerettel rendelkező tréner. Rendkívüli tehetséggel képes rámutatni az érzelmek kifejezésének, illetve ügyfelek érzéseinek, és azok konzultáció közbeni megváltozásának felismerési technikáira. Csoportunkkal nagyszerű hangulatban és hatékony gyakorlással töltöttük el az időnket, amit alig várunk, hogy folytathassunk!Ambrus-Rakovics Éva
Szívtanoda, HRSpecialista.hu
Ildikó testbeszéd analízise és tréningje abban segített, hogy videó-megjelenéseim hűen tükrözzék az egyéniségem és emellett megszólítsák a célközönségem. Ildikó csodás szakember, határozott, és alapos. Szívből ajánlom mindazoknak, akik komolyan szeretnének fejlődni, tanulni az önkifejezés terén.
Fogl Viktória „Hana”
HINTuitive

TERVEZZÜK MEG EGYÜTT A TE HATÁSODAT IS!

en_USEnglish