Undor-tudomány

Beszűkülő tekintet, felhúzott orrcimpák, megemelt felsőajak – lehet kisgyermeki reakció az ebédre tálalt brokkolira vagy egy felnőtt mimikai jelzése, ami felkavarodó gyomorral közös jelenségként kíséri valami rendkívül gusztustalan dolog megpillantását. Testbeszédünk undorra utaló jelzése valójában ennél sokkal nagyobb jelentőséggel bír, méghozzá fajunk fennmaradásának szempontjából..

Tovább olvasom »

TESTBESZÉD ÉS ÜGYFÉLKEZELÉS

Van egy-egy pozíciónak személyiségjegyekre vonatkozó ígérete az ügyfelek felé? Például, hogy aki panaszokkal foglalkozik, az türelmes; aki értékesít, az pedig kimagasló kompetenciával bír a szakterületén? Ha igen, akkor az ügyfélkezelésben összpontosul minden: nyitottság, jó szándék, szakértelem, empátia. Csupa olyan tulajdonság, amelynek meglétét legalább annyira felismeri egy ügyfél, mint amennyire megérzi a hiányát. És mindkét esetben a testbeszéd lesz a katalizátor.

Tovább olvasom »

TESTBESZÉD A MINDENNAPOK SORÁN

A hatás, amit másokra gyakorolsz lefordítható azokra az érzésekre és érzelmekre, amit magad után hagysz. Ha az emberek jól érzik magukat a társaságodban, akkor veled lenni élményt jelent a számukra, amit újra át akarnak majd élni. És a karizmatikusnak tartott emberek nem csak színpadon vagy kamerák előtt, de hétköznapi helyzetekben is pontosan ilyen „embermágnes-ként” működnek. De akkor ez most a kisugárzásról, a karakterről vagy a testbeszédről szól inkább?

Tovább olvasom »