Nyilvános beszédre való felkészítés​

Mit érezzen a közönség?    Mire gondoljanak?    Mit szeretnél, mit tegyenek?

Ha az előadásoddal kapcsolatos célokat nézzük, az egyszerű információcsere önmagában nem a leghatékonyabb. Hiszen célod lehet például az is, hogy az üzenet átadása mellett motiválj és cselekvésre buzdíts; hogy szakmaiságod mellett humoroddal is lehengereld a közönséget; esetleg szeretnéd, ha a későbbiekben hivatkoznának rád, ha idéznének tőled; jó lenne, ha az előadás után új ügyfelek, partnerek keresnének meg, vagy további felkéréseket kapnál.

Hogyan tudok segíteni neked?

Megmutatom, hogyan formálhatod a beszéded legfontosabb részüzeneteit emocionális üzenetekké.

A legerősebb hatást érzelmeken keresztül gyakorolhatod közönségedre, lényeges, hogy akik hallgatnak téged, azok azonosulni is tudjanak az általad elmondottakkal. A közös munka során a beszéd részüzeneteit kibővítjük olyan információkkal, amiket szavakkal végül nem mondasz ki – hangod és testbeszéded által mégis mindenki érteni fogja őket.

 

A TE SZEREPED

Szükség lesz a bevonódásodra. Az üzenet nem lehet független tőled, mindent a te tapasztalataidon és meglátásaidon keresztül látnak majd. Ez adja a beszéd hangulatát, a történetek hitelességét és azokat a pontokat, ahol a hallgatóság kapcsolódik hozzád. Ehhez viszont el kell érnünk, hogy többet mutass magadból.

 

TESTBESZÉD

A felkészítési folyamat alatt megismerheted azokat a nonverbális jelzéseket, amelyek az első másodpercektől befolyásolják a közönség rólad alkotott véleményét.

Nagyon hamar rá fogsz érezni, hogy testbeszédeddel milyen módon hangsúlyozhatod és árnyalhatod előadásod szöveges tartalmát – ami ezáltal mindig új színezetet, néha egészen más értelmezést kap.

 

EGYÉNISÉG

A közös munka során hangjátékot és gesztusokat tesztelünk, de végül csakis azokat építjük a beszédedbe, amelyekkel valóban tudsz azonosulni. A természetesség és a magabiztosság a legalapvetőbb kellékei egy remek előadónak – nonverbális kommunikációd fejlesztésével pedig ezek mellett saját, egyedi előadói karaktered kiépítését vesszük célba.

 

TAPASZTALATAIM

A másokban rólunk kialakuló hatásról rengeteg gyakorlati tapasztalatot szereztem abban a tíz évben, amíg a divat- és televíziózás világában tevékenykedtem. Mára az így elsajátított technikát konferenciák, rendezvények előadásain, illetve saját képzéseim keretében mutatom be azoknak, akik hatásos és emlékezetes előadóvá szeretnének válni.

   

 

EZT MONDJÁK AZ ÜGYFELEK

"Sokat tanultam Ildikótól. Alkalomról alkalomra részletekbe menően felkészült “belőlem”. Ildikó nem csak tréner, hanem nagyszerű ember is. Ajánlom mindenkinek, aki a kommunikáció terén fejlődni akar és nem fél szembenézni saját gyengeségeivel!”


Bárándi Zoltán

Ildikó egy igazán magával ragadó, sokrétű ismerettel rendelkező tréner. Rendkívüli tehetséggel képes rámutatni az érzelmek kifejezésének, illetve ügyfelek érzéseinek, és azok konzultáció közbeni megváltozásának felismerési technikáira. Csoportunkkal nagyszerű hangulatban és hatékony gyakorlással töltöttük el az időnket, amit alig várunk, hogy folytathassunk!Ambrus-Rakovics Éva
Szívtanoda, HRSpecialista.hu

Ildikó testbeszéd analízise és tréningje abban segített, hogy videó-megjelenéseim hűen tükrözzék az egyéniségem és emellett megszólítsák a célközönségem. Ildikó csodás szakember, határozott, és alapos. Szívből ajánlom mindazoknak, akik komolyan szeretnének fejlődni, tanulni az önkifejezés terén.
Fogl Viktória „Hana”
HINTuitive

TERVEZZÜK MEG EGYÜTT A TE HATÁSODAT IS!

en_USEnglish